Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
Programi

Adopto një kalë

– Pagesë e detyrueshme mujore 2000 lekë për kontroll shëndetsor dhe shërbim veterinar.

– Çdo kontribut tjetër sipas dëshirës.

Ju përfitoni deri në 3 seanca instruktimi falas çdo muaj. Per cdo seance shtese ka nje kosto prej 1000 lekesh deri me 31 Maj 2021.

– Nëse keni  dëshirë ju mund të ofroheni për punë vullnëtare pranë qendrës 1 herë në javë.

– Ju përfitoni çertifikatën e adoptimit nëse patronazhi juaj përmbyll të paktën një vit.

– Ju pranoheni si anëtar i klubit të kalërimit pas 1 viti eksperience si adoptues.

Pak informacion / Rraca e kalit shqiptar 

E njohur ndërkombëtarisht në katalogun ndërkombëtar të kuajve si “Albanian horse” kali shqiptar është mes bartësve të fundit të karakteristikave të tarpanit të Ballkanit. Në mesjetë tarpanët primitivë, kuaj me trup të vogël, intutitë të shkëlqyer dhe aftësi për tu kamufluar në natyrë u kryqëzuan me arabët e sjellë prej otomanëve. Shumë arabë të pastër nuk i mbijtuan dot habitatit dhe kushteve të reja po kali i prodhuar prej kryqëzimit shpejt u bë bartës i karakteristikave të të dy rracave dhe fitoi aftësi shumë të mira përshtatjeje. Kali i ri ishte pak më i lartë, më energjik dhe më i shpejtë se tarpani si dhe një ngjitës i shkëlqyer terrenesh të ashpra. Kali shqiptar që u konfirmua si rracë e veçantë gati 100 vite më parë ruajti mendjen e kthjellët të tarpanit, këmbët e tij të sigurta, fortësinë e thundrave dhe shumë karakteristika të kalit arab. Rraca pësoi dëmtime serioze gjatë dekadave të fundit duke u përfaqësuar tani nga jo më shumë se 1000 individë. Sfidë e Caravan mbetet mbrojtja e tij por edhe përmirësimi i cilësisë së individëve të rinj që vijnë nga kryqëzimi. Ne sigurisht synojmë ruajtjen e karakteristikave të kalit shqiptar por njëkohësisht na nevojiten individë me përmasa më të mëdha për kalorës që i afrohen limitit tonë të peshës prej 90kg.

“Adopto një kalë” është një program që ne e ndërtuam për të ndarë me ju pasionin për kuajt, dhe një mundësi e shtuar për tu përkujdesur për kuajt tanë. Kali është një qenie e ndjeshme. Megjithëse si mentalitet merr kohë që të miqësohet me njeriun kur kjo ndodh lidhjet janë shumë të forta. Ne dëshirojmë të krijojmë një komunitet që vendos lidhje afatgjata me kuajt, themelet e një klubi kalërimi ku anëtarët ndajnë mes tyre të njëjtin pasion. Nuk është një sipërmarrje që do t’ju bëjë kalorës në një javë as në një muaj e as në një vit por angazhimi do t’ju ofrojë një mundësi të natyrshme dhe graduale për tu shoqërizuar me një kalë, për të ndërtuar marrëdhënie e për të rritur gradualisht nivelin tuaj fillimisht në pistë e më pas në terren.

“Adopto një kalë” është një sfidë për ju dhe për ne, sfidë rezistence dhe pasioni. Kalërimi është një disiplinë strikte që kërkon durim, përqëndrim, vëmendje, njohje dhe reflektim të thellë.

Ne kemi 44 kuaj dhe mëza. Ata janë shumë të ndryshëm nga njëri tjetri. Disa janë kuriozë, disa intuitivë, disa harraqë, disa të zgjuar, disa jo shumë të zgjuar, disave ju pëlqen humori, disa i pëlqejnë njerëzit, disa janë rebelë dhe të vështirë të ndërtojnë raporte. Kemi kuaj që duan përkujdesje dhe vëmendje dhe individë vetmitarë dhe individualistë. Pelat janë shumë të ndryshme nga kuaj. Ato janë karaktere të pavarura dhe shpesh shfaqin pakënaqësi. Merr shumë kohë miqësia me to por kur vendoset askush nuk do t’ju shohë me më shumë dashuri. Mëzat mund të vendosin me njerëzit marrëdhënie të gjata dhe unike. Adoptuesi gjithnjë i ofron një kali ende të patrajnuar diçka nga vetja, i kultivon besimin dhe përcakton një aspekt të sjelljes. Cilido qoftë kali që do të adoptoni ju do të mësoni shumë prej tij. Si kalorës e themi me bindje se shumë gjëra që dijmë për jetën i kemi mësuar nga kuajt.

Si do të funksionojë?

 Ju duhet të shfaqni interesin për programin duke na kontaktuar. Ne do të gjejmë një kalë të përshtatshëm për ju pasi të vlerësojmë se çfarë prisni nga kjo marrëdhënie.

Përgjegjësitë e adoptuesit

Njihni kuajt tanë

Propus / Gelding

Color: Grey Birthday: 2012 Height: 138 cm Actual weight: 376 kg Loves: Fighting with other […]

Propus

Propus 378kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Propusi sheh vazhdimisht armiq përreth. Është […]

Rusa / Mare

Color: Light brown Birthday: 2011 Height: 141 cm Actual weight: 409 kg Loves: Canter, racing, […]

Rusa

Rusa 423kg, Lartësia: 141 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: Femër. Rusa është një prej kuajve tanë […]

Moki / Mare

Color: Chestnut Birthday: 22 March 2016 Height: 138 cm Actual weight: 300 kg Loves: Thinking […]

Moki

Moki, Lartësia: 138 cm, Ditëlindja: 22 Mars 2016, Gjinia: Femër. Moki është mëzi i parë […]

Roki / Gelding

Color: Chestnut Birthday: 2012 Height: 138 cm Actual weight: 390 kg Loves: Safe places, no […]

Roki

Roki 404 kg, Lartësia: 138 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Roki …uhhh. Është i […]

Eglon / Gelding

Color: Chestnut Birthday: 2010 Height: 142 cm Actual weight: 404 kg Loves: All treats, acting […]

Eglon

Eglon 435kg, Lartësia: 142cm, Ditëlindja: 2008, Gjinia: I kastruar. Eglon është njëri nga kuajt lider, […]

Muji / Gelding

Colour: Grey Birthday: 2011 Height: 151 cm Actual weight: 432 kg Loves: Being dominant, curious, […]

Muji

Muji 448kg, Lartësia: 153 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: I kastruar. Muji është një kalë dominant, […]

Oniva / Gelding

Colour: Black Birthday: 2006 Height: 142 cm Actual weight: 443 kg Loves: honest riders, his […]

Oniva

Oniva 448kg, Lartësia 142 cm, Ditëlindja: 2006, Gjinia: I kastruar. Oni është gjithnjë në harmoni […]

Mavri / Mare

Colour: Black Birthday: 2011 Height: 144 cm Actual weight: 456 kg Loves: Her apples, long […]

Mavri

Mavri 447kg, Lartësia: 144 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: Femër. Mavri është një natyrë që nuk […]

John (The professor)  / Gelding

Colour: White Birthday: 1996 Height: 142 cm Actual weight: 474 kg Loves: Taking things easy, […]

Xhoni Profesori

Xhoni Profesori 452kg, Lartësia: 142 cm, Ditëlindja; 1996, Gjinia: I kastruar. Xhoni është kali më […]

Kastor / Gelding

Colour: Bay Birthday: 2010 Height: 137 cm Actual weight: 319 kg Loves: Being loved, protecting […]

Kastor

Kastor 349 kg, Lartësia: 137cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Ne jemi shumë krenarë për […]

Zenit / Gelding

Colour: Bay Birthday: 2010 Height: 138 cm Actual weight: 404 kg Loves: His comfort, his […]

Zenit

Zenit 413kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Zeniti është si një njeri që […]

Sasha / Gelding

Colour: Black Birthday: 2013 Height: 151 cm Actual weight: 458 kg Loves: building good relation […]

Sasha

Sasha 490kg, Lartësia: 153cm, Ditëlindja: 2013, Gjinia: I kastruar. Sasha është një nga kuajt më […]

Xhengo-Arab / Gelding

Colour: Black Birthday: 2004 Height: 139 cm Actual weight: 413 kg Loves: Acting like a […]

Tomi / Gelding

Colour: Chestnut Birthday: 2013 Height: 140 cm Actual weight: 438 kg Loves: Everything apart from […]

Tomi

Tomi 438kg, Lartësia: 140cm, Ditëlindja: 2013, Gjinia: I kastruar. Tomit I pëlqen cdo gje përvec […]

Ajer / Gelding

Colour: Black Birthday: 2012 Height: 138 cm Actual weight: 409 kg Loves: His mane & […]

Ajer

Ajër 413kg, Lartësia 138 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Ajri i adhuron jelet dhe […]

Grivi / Gelding

Colour: Grey Birthday: 2012 Height: 138 cm Actual weight: 464 kg Loves: Inspecting pockets for […]

Grivi

Grivi 428kg, Lartësia 138 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Grivi është një inspektor I […]

Kallamari / Gelding

Kallamari / Gelding Colour: Grey Birthday: 2012 Height: 138 cm Actual weight: 385 kg Loves: […]

Kallamari

Kallamari 385kg, Lartësia: 140 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Kallamari ecën ngadalë por është […]

Charlie / Gelding

Colour: Grey Birthday: 2012 Height: 140 cm Actual weight: 397 kg Loves: Everything eatable, taking […]

Charlie

Charlie, Lartësia: 140cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Charlie është mes kuajve të përkëdhelur të […]

Dori / Gelding

Colour: Dark brown with a little white triangle in his forehead Birthday: 2010 Height: 142 […]

Dori

Dori 383kg, Lartësia: 142 cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Dori është një kalë që […]

Bojk/ Gelding

Colour: Dark brown Birthday: 2011 Height: 152 cm Actual weight: 578 kg Loves: His food, […]

Bojk

Bojk 536kg, Lartësia 152 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: I kastruar. Bojku është I relaksuar. Bota […]

Moris/ Gelding

Colour: Grey Birthday: 2012 Height: 145 cm Actual weight: 448 kg Loves: Exploring around, apples, […]

Moris

Moris 475 kg, Lartësia: 145 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Morisi është zbavitës. Nëse […]

Zeus/ Gelding

Colour: Chestnut Birthday: 2014 Height: 143 cm Actual weight: 459 kg Loves: All other animals, […]

Zeus

Zeus 448kg, Lartësia: 143cm, Ditëlindja: 2014, Gjinia: I kastruar. Zeusi është duke u rritur. Ai […]

Epir/ Gelding

Colour: Brown-black Birthday: 2011 Height: 138 cm Actual weight: 380 kg Loves: being independent, having […]

Epir

Epir 394kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: I kastruar. Epiri është një kalë i vecantë […]

Aoos/ Gelding

Colour: Dark brown Birthday: 2014 Height: 140 cm Actual weight: 444 kg Loves: to take […]

Aoos

Aoos 443kg, Lartësia 140 cm, Ditëlindja; 2014, Gjinia: I kastruar. Aoosi ndjek rrugën e tij […]

Frieda/ Mare

Colour: Dark brown with a snowball in her forehead Birthday: 7 March 2018 Height: 126 […]

Alegro/ Stallion

Colour: Chestnut Birthday: April 4 2017 Height: 134 cm Actual weight: 322 kg Loves: learning […]

Alegro

Alegro 358kg, Lartësia 140cm, Ditëlindja: 04  Prill 2017, Gjinia; I kastruar. I pëlqen: Të mësojë […]

Proceed Booking