sq

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
sq

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sfidat dhe rreziqet

Horseriding Albania

Shkatërrimi I natyrës prej përpjekjes për industrializim si kërkimi I naftës në Zagori apo hidrocentalet mbi Vjosë apo zgjerimi I infrastrukturës rrugore dhe asfaltimi I rrugëve të bardhajanë sfida që mund të kërkojnë ndryshimin e itinerarëve tanë në të ardhmen.

Ndotja mjedisore në tokë dhe në ujë dhe prania e shumëfishuar e plastikës rradhitet mes shqetësimeve kryesore të klientëve ndërkombëtarë. Sfida më e madhe qëndron tek mungesa e planeve për trajtimin e mbetjeve në zonat rurale dhe zonat e mbrojtura natyrore.

Investimet për modernizimin e disa zonave sidomos bujtinat dhe mjediset e shërbimit po humbasin autenticitetin e stilit dhe të traditës.

Ritmi I lartë I shkatërrimit të monumenteve të kulturës dhe trashëgimisëështë një risk për humbjen e tyre si vlerë shpirterore dhe si tërheqje turistike.

Mungesa e vëmendjes prej pushtetin vendor për turizmin problemet e menaxhimit territorit dhe politikat shpesh kontradiktore lokale janë një tjetër sfidë.

Mungesa e një institucioni që të garantojë standartet dhe të rregullojë funksionimin e aktiviteteve si I yni.

Mungesa e regjistrit kombëtar të kuajve dhe standartet bazë për mbrojtjen e shëndetit të tyre.

Mungesa e mbështetjes me subvencione dhe ekspertizë për bujtinat dhe shtëpitë pritëse për klientët e turizmit të aventurës po e zhvillon shumë ngadalë sektorin.

Problemet e shkaktuar prej situatës së Covid 19 që mund ti shtrijë efektet edhe përgjatë viteve pasues.