sq

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
sq

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Trajtimi për kuajt

Horseriding Albania

Aktualisht ne kryejnë vaksinim të përvitshëm për kuajt për mbrojtjen nga Rinopneumoniti, Herpes Virusi, Tetanozi, dy tippet A dhe B të gripit, Poliomieliti dhe Anthraksi. Ne kryejmë 6 trajtime në vit duke kombinuar nga 2 herë 3 preparate që luftojnë në mënyrë ciklike parazitët e brendshëm tek kuajt. Skema e ndërtuar për trajtim është bazuar tek kushtet e brezit të klimës dhe rrethanat lokale. Ne kryejmë kontroll dentar dhe trajtim të dhëmbëve 2 herë në vit. Qendra është duke përmirësuar vit pas viti teknikën e mbathjes së këmbëve duke kombinuar disa teknika.

Trajtimi ushqimor dhe dieta sipas sezonit dhe peshës së kalit vendoset prej veterinerit. Bimët medicinale, tradita e kurimit popullor për kuajt dhe njohja e natyrës kombinohen me rekomandimet shkencore. Me mbështetjen e Rissi Albania ne kemi përkthyer dhe përshtatur një manual teorik mbi trajtimin e patologjive bazë tek kuajt.

Së shpejti ne po përgatitemi të vëmë në zbatim një projekt për trajtimin me preparate natyrale të kuajve, program që ndërthur njohjen lokale, traditën me kërkimin e thelluar për bimësinë e pasur të zonës dhe efektet kurative të saj.