sqen

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
sqen

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Emri*
Mbiemri*
Birth Date*
Email*
Telefon*
Shteti*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
Programi

Adopto një kalë

– Pagesë e detyrueshme mujore 2000 lekë për kontroll shëndetsor dhe shërbim veterinar.

– Çdo kontribut tjetër sipas dëshirës.

Ju përfitoni deri në 3 seanca instruktimi falas çdo muaj. Per cdo seance shtese ka nje kosto prej 1000 lekesh deri me 31 Maj 2021.

– Nëse keni  dëshirë ju mund të ofroheni për punë vullnëtare pranë qendrës 1 herë në javë.

– Ju përfitoni çertifikatën e adoptimit nëse patronazhi juaj përmbyll të paktën një vit.

– Ju pranoheni si anëtar i klubit të kalërimit pas 1 viti eksperience si adoptues.

Pak informacion / Rraca e kalit shqiptar 

E njohur ndërkombëtarisht në katalogun ndërkombëtar të kuajve si “Albanian horse” kali shqiptar është mes bartësve të fundit të karakteristikave të tarpanit të Ballkanit. Në mesjetë tarpanët primitivë, kuaj me trup të vogël, intutitë të shkëlqyer dhe aftësi për tu kamufluar në natyrë u kryqëzuan me arabët e sjellë prej otomanëve. Shumë arabë të pastër nuk i mbijtuan dot habitatit dhe kushteve të reja po kali i prodhuar prej kryqëzimit shpejt u bë bartës i karakteristikave të të dy rracave dhe fitoi aftësi shumë të mira përshtatjeje. Kali i ri ishte pak më i lartë, më energjik dhe më i shpejtë se tarpani si dhe një ngjitës i shkëlqyer terrenesh të ashpra. Kali shqiptar që u konfirmua si rracë e veçantë gati 100 vite më parë ruajti mendjen e kthjellët të tarpanit, këmbët e tij të sigurta, fortësinë e thundrave dhe shumë karakteristika të kalit arab. Rraca pësoi dëmtime serioze gjatë dekadave të fundit duke u përfaqësuar tani nga jo më shumë se 1000 individë. Sfidë e Caravan mbetet mbrojtja e tij por edhe përmirësimi i cilësisë së individëve të rinj që vijnë nga kryqëzimi. Ne sigurisht synojmë ruajtjen e karakteristikave të kalit shqiptar por njëkohësisht na nevojiten individë me përmasa më të mëdha për kalorës që i afrohen limitit tonë të peshës prej 90kg.

“Adopto një kalë” është një program që ne e ndërtuam për të ndarë me ju pasionin për kuajt, dhe një mundësi e shtuar për tu përkujdesur për kuajt tanë. Kali është një qenie e ndjeshme. Megjithëse si mentalitet merr kohë që të miqësohet me njeriun kur kjo ndodh lidhjet janë shumë të forta. Ne dëshirojmë të krijojmë një komunitet që vendos lidhje afatgjata me kuajt, themelet e një klubi kalërimi ku anëtarët ndajnë mes tyre të njëjtin pasion. Nuk është një sipërmarrje që do t’ju bëjë kalorës në një javë as në një muaj e as në një vit por angazhimi do t’ju ofrojë një mundësi të natyrshme dhe graduale për tu shoqërizuar me një kalë, për të ndërtuar marrëdhënie e për të rritur gradualisht nivelin tuaj fillimisht në pistë e më pas në terren.

“Adopto një kalë” është një sfidë për ju dhe për ne, sfidë rezistence dhe pasioni. Kalërimi është një disiplinë strikte që kërkon durim, përqëndrim, vëmendje, njohje dhe reflektim të thellë.

Ne kemi 44 kuaj dhe mëza. Ata janë shumë të ndryshëm nga njëri tjetri. Disa janë kuriozë, disa intuitivë, disa harraqë, disa të zgjuar, disa jo shumë të zgjuar, disave ju pëlqen humori, disa i pëlqejnë njerëzit, disa janë rebelë dhe të vështirë të ndërtojnë raporte. Kemi kuaj që duan përkujdesje dhe vëmendje dhe individë vetmitarë dhe individualistë. Pelat janë shumë të ndryshme nga kuaj. Ato janë karaktere të pavarura dhe shpesh shfaqin pakënaqësi. Merr shumë kohë miqësia me to por kur vendoset askush nuk do t’ju shohë me më shumë dashuri. Mëzat mund të vendosin me njerëzit marrëdhënie të gjata dhe unike. Adoptuesi gjithnjë i ofron një kali ende të patrajnuar diçka nga vetja, i kultivon besimin dhe përcakton një aspekt të sjelljes. Cilido qoftë kali që do të adoptoni ju do të mësoni shumë prej tij. Si kalorës e themi me bindje se shumë gjëra që dijmë për jetën i kemi mësuar nga kuajt.

Si do të funksionojë?

 Ju duhet të shfaqni interesin për programin duke na kontaktuar. Ne do të gjejmë një kalë të përshtatshëm për ju pasi të vlerësojmë se çfarë prisni nga kjo marrëdhënie.

Përgjegjësitë e adoptuesit

Njihni kuajt tanë

Propus

Propus 378kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Propusi sheh vazhdimisht armiq përreth. Është […]

Rusa

Rusa 423kg, Lartësia: 141 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: Femër. Rusa është një prej kuajve tanë […]

Moki

Moki, Lartësia: 138 cm, Ditëlindja: 22 Mars 2016, Gjinia: Femër. Moki është mëzi i parë […]

Roki

Roki 404 kg, Lartësia: 138 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Roki …uhhh. Është i […]

Eglon

Eglon 435kg, Lartësia: 142cm, Ditëlindja: 2008, Gjinia: I kastruar. Eglon është njëri nga kuajt lider, […]

Muji

Muji 448kg, Lartësia: 153 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: I kastruar. Muji është një kalë dominant, […]

Oniva

Oniva 448kg, Lartësia 142 cm, Ditëlindja: 2006, Gjinia: I kastruar. Oni është gjithnjë në harmoni […]

Mavri

Mavri 447kg, Lartësia: 144 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: Femër. Mavri është një natyrë që nuk […]

Xhoni Profesori

Xhoni Profesori 452kg, Lartësia: 142 cm, Ditëlindja; 1996, Gjinia: I kastruar. Xhoni është kali më […]

Kastor

Kastor 349 kg, Lartësia: 137cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Ne jemi shumë krenarë për […]

Zenit

Zenit 413kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Zeniti është si një njeri që […]

Sasha

Sasha 490kg, Lartësia: 153cm, Ditëlindja: 2013, Gjinia: I kastruar. Sasha është një nga kuajt më […]

Tomi

Tomi 438kg, Lartësia: 140cm, Ditëlindja: 2013, Gjinia: I kastruar. Tomit I pëlqen cdo gje përvec […]

Ajer

Ajër 413kg, Lartësia 138 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Ajri i adhuron jelet dhe […]

Grivi

Grivi 428kg, Lartësia 138 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Grivi është një inspektor I […]

Kallamari

Kallamari 385kg, Lartësia: 140 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Kallamari ecën ngadalë por është […]

Charlie

Charlie, Lartësia: 140cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Charlie është mes kuajve të përkëdhelur të […]

Dori

Dori 383kg, Lartësia: 142 cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Dori është një kalë që […]

Bojk

Bojk 536kg, Lartësia 152 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: I kastruar. Bojku është I relaksuar. Bota […]

Moris

Moris 475 kg, Lartësia: 145 cm, Ditëlindja: 2012, Gjinia: I kastruar. Morisi është zbavitës. Nëse […]

Zeus

Zeus 448kg, Lartësia: 143cm, Ditëlindja: 2014, Gjinia: I kastruar. Zeusi është duke u rritur. Ai […]

Epir

Epir 394kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: I kastruar. Epiri është një kalë i vecantë […]

Aoos

Aoos 443kg, Lartësia 140 cm, Ditëlindja; 2014, Gjinia: I kastruar. Aoosi ndjek rrugën e tij […]

Alegro

Alegro 358kg, Lartësia 140cm, Ditëlindja: 04  Prill 2017, Gjinia; I kastruar. I pëlqen: Të mësojë […]

Hektori

Hektor 408kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 2014, Gjinia: I kastruar. Hektori është vërtetë një “Hektor” e […]

Bato

Bato 385kg, Lartësia: 142 cm, Ditëlindja: 2010, Gjinia: I kastruar. Bato është një lider I […]

Emma

Emma 403kg, Lartësia: 140 cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: Femër. Emma është një pelë sistematike, punëtore […]

Paris

Paris 394kg, Lartësia: 138cm, Ditëlindja: 6 Maj 2018, Gjinia: Femër. Parisi është një nga vajzat […]

Pi-greek

Pi-greek 331kg, Lartësia: 138 cm, Ditëlindja: 14 Mars 2017, Gjinia: Femër. Pi-ja është një vajzë […]

Inva

Inva 307kg, Lartësi: 138 cm, Ditëlindja: 15 Prill 2018. Inva është fëmija special i qendrës. […]

Ermioni

Ermioni 469kg, Lartësia: 150cm, Ditëlindja: 2011, Gjinia: Femër. I pëlqen të shpenzojë shumë kohë në […]

Priya

Priya – Banana 385kg, Lartësia 140 cm, Ditëlindja: 13 Shtator 2017, Gjinia: Femër. E vogla […]

Mars

Ditëlindja: 11 Mars 2018, Pesha 413 kg, Lartesi: 142 cm, Gjinia: I kastruar. Marsi është […]

Nova

Nova 357kg, Lartësia 140 cm, Ditëlindja: 2 mars 2017, Gjinia: Femër. Nova është e dashur […]

Spring

Spring 322kg, Lartësia: 140cm, Ditëlindja: 24.04.2018, Gjinia: Femër. Spring është një tjetër vrapuese [...]

Sokrat

Sokrat 573kg, Lartësia 157 cm, Ditëlindja: 2013, Gjinia: I kastruar. Sokrati na u bashkua sepse […]

Frida

Frida 320kg, Lartësia: 138 cm, Ditëlindja: 7 Mars 2018, Gjinia: femër. Frida është njëra prej […]

Kronos

Kronos 595kg, Lartësia: 160 cm, Ditëlindja: 2016, Gjinia: I kastruar. Kronos është duke mësuar për […]

Flatra

Flatra 84kg, Lartësia: 95 cm, Ditëlindja: 23 Prill 2020, Gjinia: Femër. Flatra është një prej […]

Bora

Bora 89kg, Lartësia: 95cm, Ditëlindja: 16 mars 2020, Gjinia: Femër. Bora është një vajzë topolake […]

Dahlia

Dahlia 30kg, Lartesia 80 cm, Ditëlindja: 25 Maj 2020, Gjinia: Femër. Dahlia e vogël që […]

Kaon

Kaon 301kg, Lartësia: 135cm, Ditëlindja: 2002, Gjinia: I kastruar. Kaoni nuk punon më. Ai ka […]

Mustafa

Mustafa 448kg, Lartësia: 152cm. Mushti është një përsonalitet i ndricuar dhe harmonik. Luginat janë pasioni […]

Kiri

Ditëlindja: 2011, Pesha 438 kg, Lartesi: 142 cm, Gjinia: i kastruar. Lartësia: 142cm Kiri është […]

Tchiti

Ditëlindja: 11 Qershor 2020, Pesha 40 kg, Lartesi: 89 cm, Gjinia: Mashkull. Tchiti është më […]

Rezervo